نوشتن بخش تجارب کاری در رزومه های انگلیسی
1- تجربه کاری فارغ التحصیلان تازه کار
برای یک تازه فارغ التحصیل بعد از پیدا کردن شغل نوشتن سابقه کاری سختترین کار ممکن خواهد بود.این افراد نمیخواهند به عنوان یک فرد بی تجربه در نظر گرفته شوند به همین علت ممکن است بخواهند درباره شغلهای پاره وقت و دانشجویی خود توضیحاتی ارائه بدهند.
روی مهارتهایی تمرکز کنید که میتوانید آنها را به موقعیت شغلی خود تعمیم دهید
مهارتهای قابل تعمیم به شغل مورد نظر در کنار تجربیات کارآموزی بهترین مواردی هستند که تازه فارغ التحصیلان میتوانند در رزومه خود قرار دهند. دقت کنید که این اطلاعات باید با شغل مورد نظر مرتبط باشند. به عنوان مثال، اگر بعنوان ویرایشگر در روزنامه دانشگاه خود فعالیت داشتهاید، مهارتهای مدیریتی خود را در رزومه خود بگنجانید. همچنین بر تواناییهای تحقیقاتی و ارتباطی خود نیز تاکید کنید.
از عناوین شغلی مناسب استفاده کنید
سعی کنید در توصیف شغلهای قبلی خود از عناوین مناسبتر استفاده کنید برای مثال اگر به عنوان پرستار کودک کار میکردید، میتوانید از “Child Care Manager” برای عنوان شغلی خود استفاده کنید و سپس در مورد دستاوردهای خود در ارائه فعالیتهای آموزشی و تفریحی به کودکان توضیح دهید.
تجربیات مرتبط به موقعیت شغلی را عنوان کنید
ممکن است وسوسه شوید که همه جزئیات سابقه کار و پروژههای درسی خود را بنویسید. اما باید بدانید که کارفرمایان بدنبال کسانی هستند که میتوانند در خارج از فضای درس و مدرسه نیز موفق باشند. تجربه کارآموزی، فعالیتهای داوطلبانه و موقعیتهای شغلی موقتی، در صورتی که با شغل شما در ارتباط باشند میتوانند در رزومه گنجانده شوند.
2- تجربه کاری متخصصان جوان
اگر حداقل یک سال سابقه کاری رسمی دارید میتوانید اطلاعات مربوط به دورههای تحصیلی، معدل و کارآموزی خود را حذف کنید، کارهای داوطلبانه و نکات جانبی دیگر را میتوانید در یک بخش جداگانه با عنوان، “Other Work” یا “Volunteer Work” مطرح کنید. تمرکز شما باید بر سابقه کاریتان باشد.
اگر در عرض 10 سال گذشته در زمینه IT فعالیت داشتهاید فقط درباره 5 سال اخیر آن بنویسید. اگر در شرکت ترفیع شغلی گرفتید، آخرین پست خود را به عنوان تیتر بنویسید، سپس موقعیتهای شغلی قبلی را به صورت نقاط بولت دار لیست کنید.
3- تجربه کاری مدیران و اعضای هیئت رئیسه
دونا سووی ، نویسنده رزومه و استخدام کننده، میگوید: “استخدام کنندگان تمایل به دانستن اطلاعات شغلی بیشتری درمورد مدیران دارند، بسته به سطح شغلی، آنها باید سه تا هفت سال از سابقه شغلی خود را در رزومه بگنجانند”
در سطح مدیریت، کارفرمایان به دنبال گزینهای هستند که با حداقل آموزش بیشترین سود را برای شرکت داشته باشد. آنچه برای آنها مهم است، زمانی که برای مشاغل قبلی خود صرف کردهاید نیست، بلکه موفقیتها و درست آوردهای شماست.
تا چه اندازه باید سابقه کاری خود را در رزومه تشریح کنید؟
برای این پرسش هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد. میتوانید به آگهی استخدام توجه کنید و ببینید که واقعا چقدراطلاعات لازم است. اما اگر در آگهی حد و حدودی مشخص نشده باشد چطور؟ من با برخی از کارشناسان استخدام در این مورد صحبت کردم .